Thread Tools Search this Thread
Old 09 September 2010, 08:07   #1
Country: UK - England
Town: macclessfield
Boat name: Reach Out
Make: Quicksilver
Length: 4m +
Engine: 30hp Tohatsu EFI
Join Date: Aug 2010
Posts: 301
20hp yam 2 stroke noise

Hi, I used my 20 hp yam and yam 360s in fresh water last week in Lake district for 4 hours or so...

when I pull the starter cord slowly a week later in the garage at home I can hear a noise from gear box area, like a squeaking noise.

Is this the rubber impeller (water pump) , and is this normal....??

Thank you...

simsy is offline   Reply With Quote
Old 09 September 2010, 10:02   #2
Country: USA
Town: Oakland CA
Length: 3m +
Join Date: Feb 2005
Posts: 6,620
Put the muffs on it and run it for a bit. Then recheck while it's still wet. Any impeller noise should go away (lubricated by the residual water.)

jyasaki is offline   Reply With Quote

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off

Our Communities

Our communities encompass many different hobbies and interests, but each one is built on friendly, intelligent membership.

» More about our Communities

Automotive Communities

Our Automotive communities encompass many different makes and models. From U.S. domestics to European Saloons.

» More about our Automotive Communities

Marine Communities

Our Marine websites focus on Cruising and Sailing Vessels, including forums and the largest cruising Wiki project on the web today.

» More about our Marine Communities

Copyright 2002-2015 Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 01:53.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2016, vBulletin Solutions, Inc.