Reply
 
Thread Tools Search this Thread
 
Old 02 May 2006, 11:15   #1
Member
 
Simon B's Avatar
 
Country: UK - England
Town: Leicester
Boat name: Vixen
Make: Ribcraft
Length: 6m +
Engine: Suzuki OB 175
MMSI: 235071839
Join Date: Jun 2004
Posts: 1,621
Lowrance Gmap3500c to Icom 421 "No Postion" "No Time"

I have been trying to get the positional info form our Gmap 3500c through to a new Icom 421, I have set the sentence formatter to the required precedence one stated in the manual and enabled the default "off" NMEA0183 output from the Lowrance. The VHF still does not seem to read the position, all connections appear to be correctly made is there a test that can be done before I start remaking the connections made so far?
__________________

__________________
New boat is here, very happy!
Simon
www.luec.org
Simon B is offline   Reply With Quote
Old 02 May 2006, 13:32   #2
Member
 
Country: USA
Town: Oakland CA
Length: 3m +
Join Date: Feb 2005
Posts: 6,653
Are you sure your GPS NMEA 0183 setting should be off? I believe you have turned the comm port off, relying only on the NMEA 2000 port for comm (which you apparently aren't using.)

Make sure your baud rates are the same on both units (assuming you can change it on the radio), and double check your wiring connections (in on one unit to out on the other, shield to gnd.

jky
__________________

__________________
jyasaki is offline   Reply With Quote
Old 02 May 2006, 14:46   #3
Member
 
ashbypower's Avatar
 
Country: UK - England
Town: Salisbury/Poole
Boat name: Blue C
Make: XS 600
Length: 6m +
Engine: 125hp Opti
MMSI: 235082826/235909566
Join Date: Jan 2004
Posts: 1,439
Simon, Have you removed the inline diode from the 3500c NMEA line? I believe this is only required for some Equipment but not ICOM.

Regards

Brian
__________________
Brian C
Harbour Sea School & APS Marine Centre
ashbypower is offline   Reply With Quote
Old 03 May 2006, 03:50   #4
Member
 
Simon B's Avatar
 
Country: UK - England
Town: Leicester
Boat name: Vixen
Make: Ribcraft
Length: 6m +
Engine: Suzuki OB 175
MMSI: 235071839
Join Date: Jun 2004
Posts: 1,621
Thanks for the replies,

I have "checked" the NMEA0183 output to other device with an "x" in the box, I didnt know there was a diode in line I shall have to consult with my colleague who did some of the fitting.
__________________
New boat is here, very happy!
Simon
www.luec.org
Simon B is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off





Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 14:10.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.