Thread Tools Search this Thread
Old 14 June 2005, 12:31   #1
Country: UK - England
Town: Norfolk
Make: Redbay
Length: 7m +
Engine: Inboard
Join Date: Jan 2004
Posts: 5,139
Tacho problems

I've bought a Plastimo tachometer for mi motor. Just wired it up, and started the engine. According to the needle I'm idling at 4000rpm, and doing 7000 at about 5 knots. I don't know if anyone is familer with this sort of tacho, but on the back there is an adjustment thingy which allows you to set how many alternator poles your engine has. I've got mine set to 4 (as per manual). There's also another tiny screw thing which says below it "CAL. Note: do not turn calibration pot poast its limits." Do i need to fiddle with this?
Failing I need to buy something else to make this work. In the tacho instructions it says I need to buy Mercry part no. xxxxxxx. I asked about this is the shop and they said it was just a wiring harness.....

Tim M is offline   Reply With Quote

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off

Our Communities

Our communities encompass many different hobbies and interests, but each one is built on friendly, intelligent membership.

» More about our Communities

Automotive Communities

Our Automotive communities encompass many different makes and models. From U.S. domestics to European Saloons.

» More about our Automotive Communities

Marine Communities

Our Marine websites focus on Cruising and Sailing Vessels, including forums and the largest cruising Wiki project on the web today.

» More about our Marine Communities

Copyright 2002-2015 Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 02:16.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2016, vBulletin Solutions, Inc.