Reply
 
Thread Tools Search this Thread
 
Old 29 April 2013, 15:11   #11
RIBnet supporter
 
Jizm's Avatar
 
Country: UK - England
Town: Southampton
Boat name: Hissing Sid
Make: Ross Smith Cobra
Length: 6m +
Engine: 200HP Optimax
MMSI: 235038046
Join Date: Jun 2002
Posts: 3,803
Cheers for the replies. So does the alarm mean the paddle wheel is knackered then?
__________________

Jizm is offline   Reply With Quote
Old 29 April 2013, 15:33   #12
Member
 
Country: UK - England
Town: Dorset & Hants
Boat name: Streaker/Orange
Make: Avon/Ribcraft
Length: 4m +
Engine: 50Yam/25 Mariner
Join Date: Apr 2007
Posts: 5,551
I think you can set it to switch from paddle wheel to pitot speed at a set speed too ? ( the wheel cant be that accurate at speed can it?)

....Giving you speed through the water on smartcraft & the GPS showing over the ground......

Just an option
__________________

__________________
PeterM is offline   Reply With Quote
Old 30 April 2013, 07:42   #13
RIBnet supporter
 
Jizm's Avatar
 
Country: UK - England
Town: Southampton
Boat name: Hissing Sid
Make: Ross Smith Cobra
Length: 6m +
Engine: 200HP Optimax
MMSI: 235038046
Join Date: Jun 2002
Posts: 3,803
I will check the wiring behind the gauges and see what's there.
Jizm is offline   Reply With Quote
Old 30 April 2013, 14:36   #14
RIBnet supporter
 
Jizm's Avatar
 
Country: UK - England
Town: Southampton
Boat name: Hissing Sid
Make: Ross Smith Cobra
Length: 6m +
Engine: 200HP Optimax
MMSI: 235038046
Join Date: Jun 2002
Posts: 3,803
Typical. Just run the boat up and the bloody thing worked...
Jizm is offline   Reply With Quote
Old 30 April 2013, 14:41   #15
RIBnet admin team
 
Nos4r2's Avatar
 
Country: UK - England
Town: The wilds of Wiltshire
Boat name: WhiteNoise/Dominator
Make: Ballistic 7.8/SR5.4
Length: 7m +
Engine: Opti 225/Yam 85
MMSI: 235090687/235055163
Join Date: Jul 2005
Posts: 12,645
RIBase


Probably still worth connecting it up anyway if you've got the wiring there?
__________________
Need spares,consoles,consumables,hire,training or even a new boat?

Please click HERE and HERE and support our Trade Members.

Join up as a Trade member or Supporter HERE
Nos4r2 is offline   Reply With Quote
Old 02 May 2013, 14:23   #16
RIBnet admin team
 
Nos4r2's Avatar
 
Country: UK - England
Town: The wilds of Wiltshire
Boat name: WhiteNoise/Dominator
Make: Ballistic 7.8/SR5.4
Length: 7m +
Engine: Opti 225/Yam 85
MMSI: 235090687/235055163
Join Date: Jul 2005
Posts: 12,645
RIBase
I put my gauges into calibration mode earlier and told them to use the GPS.

It worked the way I said earlier with wiring.You'll know immediately if it works as it'll allow you to use the Smartcraft to display an updated time via GPS and COG.
__________________
Need spares,consoles,consumables,hire,training or even a new boat?

Please click HERE and HERE and support our Trade Members.

Join up as a Trade member or Supporter HERE
Nos4r2 is offline   Reply With Quote
Old 02 May 2013, 15:29   #17
RIBnet supporter
 
Jizm's Avatar
 
Country: UK - England
Town: Southampton
Boat name: Hissing Sid
Make: Ross Smith Cobra
Length: 6m +
Engine: 200HP Optimax
MMSI: 235038046
Join Date: Jun 2002
Posts: 3,803
I may well give that a go. So I'm assuming you can connect more than one other instrument to the NMEA output from the GPS with no adverse effect?
Jizm is offline   Reply With Quote
Old 02 May 2013, 16:29   #18
RIBnet admin team
 
Nos4r2's Avatar
 
Country: UK - England
Town: The wilds of Wiltshire
Boat name: WhiteNoise/Dominator
Make: Ballistic 7.8/SR5.4
Length: 7m +
Engine: Opti 225/Yam 85
MMSI: 235090687/235055163
Join Date: Jul 2005
Posts: 12,645
RIBase
Damn, I forgot to turn the VHF on!

I'll let you know tomorrow.
__________________
Need spares,consoles,consumables,hire,training or even a new boat?

Please click HERE and HERE and support our Trade Members.

Join up as a Trade member or Supporter HERE
Nos4r2 is offline   Reply With Quote
Old 03 May 2013, 03:06   #19
Member
 
Cookee's Avatar
 
Country: UK - England
Town: Salcombe, Devon, UK
Boat name: BananaShark
Make: BananaShark
Length: 10m +
Engine: 2xYanmar 260 diesels
Join Date: Mar 2003
Posts: 4,225
Quote:
Originally Posted by Jizm View Post
I may well give that a go. So I'm assuming you can connect more than one other instrument to the NMEA output from the GPS with no adverse effect?
There is a limit but VHF and Smartcraft is fine on NMEA0183
__________________
Cookee
Originally Posted by Zippy
When a boat looks that good who needs tubes!!!
Cookee is offline   Reply With Quote
Old 03 May 2013, 03:57   #20
RIBnet supporter
 
Jizm's Avatar
 
Country: UK - England
Town: Southampton
Boat name: Hissing Sid
Make: Ross Smith Cobra
Length: 6m +
Engine: 200HP Optimax
MMSI: 235038046
Join Date: Jun 2002
Posts: 3,803
Quote:
Originally Posted by Cookee View Post
There is a limit but VHF and Smartcraft is fine on NMEA0183
Cheers, will give it a go then...
__________________

Jizm is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off





Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 20:21.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.