Reply
 
Thread Tools Search this Thread
 
Old 11 May 2014, 08:53   #1
Member
 
Country: UK - Wales
Length: 5m +
Join Date: Mar 2013
Posts: 26
Mariner Power Trim

When I removed the cover on the power trim motor a small amount of water had accumulated in the bottom below the armature. It could have been condensation but seemed a little too much water.

Should I be concerned about this?

Thanks
__________________

__________________
HomersSpiceRack is offline   Reply With Quote
Old 11 May 2014, 11:53   #2
Member
 
spartacus's Avatar
 
Country: UK - Scotland
Town: Aberdeenshire
Boat name: Sula
Make: Ribcraft 4.8m
Length: 4m +
Engine: Tohatsu 60hp + aux
MMSI: 235087213
Join Date: Jun 2007
Posts: 3,270
RIBase
Yes. Water and electrics don't mix.

Sound like the 'o' ring seal has failed. Should be able to source a replacement even if Mariner don't sell a part. Use a little gear oil or engine oil on the 'o' ring and thread, and tighten down.
__________________

__________________
Is that with or without VAT?
spartacus is offline   Reply With Quote
Old 11 May 2014, 14:10   #3
Member
 
Country: UK - Wales
Length: 5m +
Join Date: Mar 2013
Posts: 26
In my heart and head I knew that. Thanks.
__________________
HomersSpiceRack is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off





Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 08:19.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.