Reply
 
Thread Tools Search this Thread
 
Old 20 May 2022, 12:06   #1
Member
 
Country: UK - England
Town: barrow-in-furness
Boat name: cap'n imo
Make: seapro
Length: 5m +
Engine: outboard, petrol
Join Date: Aug 2014
Posts: 54
Yamaha 70BETO idling problems

Hi guys, I need help (once again)!
I eventually got my engine cooling problem solved, (BIG shout out to Davie at David Anderson Marine).
I launched a couple of weeks ago, engine started easily, cooling was great, but when I tried to throttle the engine up it wouldn't accelerate but wanted to die, causing us to abandon the test.
Please bear in mind I have renewed both cables linking the 703 controller to the engine.
I've set the pilot screw to manufacturer's instructions, and tried to adjust the idle speed, and this seems to be the problem.
The idling speed seems to be restricted by the cam at the bottom which links to the timing mechanism.
I've fully tightened the tensioners on the throttle/choke cable, to try to get the carburetor linkage roller to sit into the dip in the cam as it shows in the maintenance manual, but there is no more adjustment.
Hope someone will have an answer for my dilemma! Paul.
__________________
57paulimo is offline   Reply With Quote
Reply

Tags
yamaha

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off




All times are GMT. The time now is 22:58.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2022, vBulletin Solutions, Inc.