Reply
 
Thread Tools Search this Thread
 
Old 24 August 2019, 14:27   #1
Member
 
Country: UK - England
Town: Falmouth
Make: Ribcraft
Length: 5m +
Engine: Yam 150F
Join Date: Oct 2018
Posts: 57
Yamaha 150 4Stroke Flashing Engine Light

Hi All,
Hopefully someone on here will be able to shed some light or know a good place I can download a manual for the Yamaha Tacho Smart Gauge. Whilst out today I noticed the engine symbol on the tacho started flashing; 2 flashes followed by 8 flashes. The engine was running perfectly and full power available, I stoped to check there was no blockage on the water intakes which were clear and had a good strong tell tail. I was only a couple of minuets from the beach we were heading to so carried on, after a few hours o the beach, when I restarted the engine there was no warning. At no time did any alarms sound, talking of which, is there a good way to check the audible alarm? On previous diesels I've had the alarm sounds when you first turn the ignition o so you know it's working. Any help greatly appreciated.
Cheers...
__________________

__________________
Pipster100 is offline   Reply With Quote
Old 24 August 2019, 14:31   #2
Member
 
Country: UK - England
Town: Falmouth
Make: Ribcraft
Length: 5m +
Engine: Yam 150F
Join Date: Oct 2018
Posts: 57
Forgot to mention, it's the round gauges I have.
__________________

__________________
Pipster100 is offline   Reply With Quote
Old 24 August 2019, 15:38   #3
Member
 
Country: UK - England
Make: Ribcraft
Length: 5m +
Engine: Yamaha
Join Date: Feb 2006
Posts: 271
The ECU has registered a fault with the gear position switch- it a small microswitch located on the gear shift mechanism that tells the engine that it is neutral. It is operated by a small leaf spring which can sometimes break or bend so that it doesn't quite operate the switch properly.
__________________
phantom 19 is offline   Reply With Quote
Old 24 August 2019, 16:11   #4
Member
 
Country: UK - England
Town: Falmouth
Make: Ribcraft
Length: 5m +
Engine: Yam 150F
Join Date: Oct 2018
Posts: 57
Thanks Phantom 19, could be a faulty switch as wasn't on on my return trip.
__________________
Pipster100 is offline   Reply With Quote
Reply

Tags
yamaha

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off




All times are GMT -5. The time now is 02:08.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions, Inc.