Reply
 
Thread Tools Search this Thread
 
Old 15 October 2008, 14:52   #1
Member
 
Country: UK - Scotland
Town: Ayrshire
Boat name: Raven
Make: Ribcraft
Length: 5m +
Engine: 150 suzuki
MMSI: 235040525
Join Date: Aug 2006
Posts: 653
swapping A65 for C80

I'm thinking of swapping the Raymarine A65 on my rib, for a Raymarine C80. The C80 is presently fitted in another boat and is a 2005 model, I'm wondering if the swop will be straight forward, obviously a bigger hole, but will the C80 work with the digital module presently fitted in the rib? there is only a year of difference in the supply of both these units, so I'm hoping the job will be plug and play... but you never know. Any words of wisdom much appreciated.
__________________

__________________
.
IBWET is offline   Reply With Quote
Old 15 October 2008, 16:09   #2
Member
 
Country: UK - Scotland
Town: Ayrshire
Boat name: Raven
Make: Ribcraft
Length: 5m +
Engine: 150 suzuki
MMSI: 235040525
Join Date: Aug 2006
Posts: 653
Quote:
Originally Posted by IBWET View Post
I'm thinking of swapping the Raymarine A65 on my rib, for a Raymarine C80. The C80 is presently fitted in another boat and is a 2005 model, I'm wondering if the swop will be straight forward, obviously a bigger hole, but will the C80 work with the digital module presently fitted in the rib? there is only a year of difference in the supply of both these units, so I'm hoping the job will be plug and play... but you never know. Any words of wisdom much appreciated.
Job sorted, the only difference is the DSM250 module has be upped to the new DSM300 (for the E series) so is not relevant to the fit,all should plug and play.
__________________

__________________
.
IBWET is offline   Reply With Quote
Old 15 October 2008, 16:18   #3
Member
 
Country: UK - Wales
Town: swansea
Boat name: Too Blue
Make: BLANK
Length: 8m +
Engine: Suzuki DT225
Join Date: Mar 2004
Posts: 12,791
I am pretty sure my C80 is running a DSM300 - they just changed over when I bought it.
__________________
codprawn is offline   Reply With Quote
Old 15 October 2008, 16:20   #4
Member
 
martini's Avatar
 
Country: UK - Channel Islands
Town: jersey
Boat name: Martini II
Make: Arctic 28/FC470
Length: 8m +
Engine: twin 225Opti/50hp 2t
MMSI: 235067688
Join Date: Jun 2005
Posts: 3,021
Make sure you tell anyone who'll listen how great your C80 is...then point them my way cos I have a brand new one for sale
__________________
martini is offline   Reply With Quote
Old 15 October 2008, 16:42   #5
Member
 
Country: UK - Wales
Town: swansea
Boat name: Too Blue
Make: BLANK
Length: 8m +
Engine: Suzuki DT225
Join Date: Mar 2004
Posts: 12,791
They are great - really brilliant - out in all weathers and works fine - or did until I said that!!!
__________________
codprawn is offline   Reply With Quote
Old 15 October 2008, 16:51   #6
Member
 
Country: UK - Scotland
Town: Ayrshire
Boat name: Raven
Make: Ribcraft
Length: 5m +
Engine: 150 suzuki
MMSI: 235040525
Join Date: Aug 2006
Posts: 653
Quote:
Originally Posted by martini View Post
Make sure you tell anyone who'll listen how great your C80 is...then point them my way cos I have a brand new one for sale
After it was fitted one of the kids broke the GPS mast so it's been fitted for nearly three years and I've never seen it work...but I'm sure it's great

I use a 435i,running off a seperate motorcycle battery (diodes and stuff) mainly because I had a circuit breaker play up and all the electronic stuff stopped working, at night (pitch),raining, force whatever. I like the independance of it.

Going to make a stainless panel for the exiting hole.
__________________
.
IBWET is offline   Reply With Quote
Old 15 October 2008, 17:35   #7
Member
 
martini's Avatar
 
Country: UK - Channel Islands
Town: jersey
Boat name: Martini II
Make: Arctic 28/FC470
Length: 8m +
Engine: twin 225Opti/50hp 2t
MMSI: 235067688
Join Date: Jun 2005
Posts: 3,021
Quote:
Originally Posted by IBWET View Post
After it was fitted one of the kids broke the GPS mast so it's been fitted for nearly three years and I've never seen it work...but I'm sure it's great

I use a 435i,running off a seperate motorcycle battery (diodes and stuff) mainly because I had a circuit breaker play up and all the electronic stuff stopped working, at night (pitch),raining, force whatever. I like the independance of it.

Going to make a stainless panel for the exiting hole.
Got a raystar 125 antenna as well if you still need one?

ps I made a stainless panel to cover a hole once, my passenger years later still keeps bringing up the scar on his hand where we caught a wave a bit funny and he sliced himself open! No sharp edges but he still managed it!
__________________
martini is offline   Reply With Quote
Old 16 October 2008, 11:49   #8
Member
 
Country: Other
Town: some warm anchorage
Boat name: depends how I feel..
Make: Honwave Air 3.2
Length: 3m +
Engine: Tohatsu 18 2 Stroke
MMSI: VHF 16 who wants DSC
Join Date: Sep 2008
Posts: 70
Might be interested in the ray 125 gps unit if the price is right.
Not bothered if tatty providing it works....

Rudds
__________________
ruddles is offline   Reply With Quote
Old 16 October 2008, 12:18   #9
Member
 
martini's Avatar
 
Country: UK - Channel Islands
Town: jersey
Boat name: Martini II
Make: Arctic 28/FC470
Length: 8m +
Engine: twin 225Opti/50hp 2t
MMSI: 235067688
Join Date: Jun 2005
Posts: 3,021
Quote:
Originally Posted by ruddles View Post
Might be interested in the ray 125 gps unit if the price is right.
Not bothered if tatty providing it works....

Rudds
Its brand new in the box

I'm offering it for 175 inc p+p

(apologies for the hijack)
__________________
martini is offline   Reply With Quote
Old 16 October 2008, 14:41   #10
Member
 
Country: Other
Town: some warm anchorage
Boat name: depends how I feel..
Make: Honwave Air 3.2
Length: 3m +
Engine: Tohatsu 18 2 Stroke
MMSI: VHF 16 who wants DSC
Join Date: Sep 2008
Posts: 70
Thanks Martini, bit steep for me, but no worries,
I could even offer you a very nice brand new E120 tp use it with, no box, but all there and totally unused... 1425 squids plus postage..

Includes all leads inc video inputs etc etc. Latest firmware never even fired up, surplus to requirements.
__________________

__________________
ruddles is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off





Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 22:51.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.