Reply
 
Thread Tools Search this Thread
 
Old 22 August 2009, 08:10   #1
Member
 
Country: UK - England
Town: Nr Salcombe
Length: no boat
Join Date: Dec 2008
Posts: 36
Splicing garmin transducer....?

Hi All,

I bought a gpsmap 178 on here, with a transducer (with no plug on the cable).
First off I couldn't work out how to get it connected but it only came with the power cable, not the dual power / transducer cable.

I now have the correct cable and have lopped the transducer plug off it, I had hoped I would be presented with the same number of and same colour wires but no such luck!!

Has anyone attempted this before Or can anyone help identify what wires are what! (on the head unit end brown is live, bare-wire is negative)
Green and white seem to match up, but the head unit still won't detect the transducer

I've attached photos of the wires! (Head unit end on the left hopefully!)
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	head-unit.jpg
Views:	201
Size:	115.1 KB
ID:	45069   Click image for larger version

Name:	transducer.jpg
Views:	192
Size:	131.5 KB
ID:	45070  
__________________

__________________
adamdavi3s is offline   Reply With Quote
Old 22 August 2009, 08:12   #2
Member
 
chewy's Avatar
 
Country: UK - England
Town: Up Norf
Make: Avon SR4,Tremlett 23
Length: 4m +
Engine: Yam 55, Volvo 200
Join Date: Apr 2007
Posts: 5,217
Is that the cable that it says in the manual not to cut?
__________________

__________________
chewy is offline   Reply With Quote
Old 22 August 2009, 08:30   #3
Member
 
Country: UK - England
Town: Nr Salcombe
Length: no boat
Join Date: Dec 2008
Posts: 36
Yup!!!

Unfortunately it came cut
__________________
adamdavi3s is offline   Reply With Quote
Old 22 August 2009, 08:35   #4
Member
 
chewy's Avatar
 
Country: UK - England
Town: Up Norf
Make: Avon SR4,Tremlett 23
Length: 4m +
Engine: Yam 55, Volvo 200
Join Date: Apr 2007
Posts: 5,217
Bare wire is the screen and not negative. I still haven't sussed why you cut the right plug off?
__________________
chewy is offline   Reply With Quote
Old 22 August 2009, 09:58   #5
Member
 
Country: UK - England
Town: Nr Salcombe
Length: no boat
Join Date: Dec 2008
Posts: 36
Ahh ok thank you!

Because the transducer came without the plug on it.
__________________
adamdavi3s is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off





Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 10:03.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.