Reply
 
Thread Tools Search this Thread
 
Old 19 July 2009, 06:07   #1
Member
 
Country: UK - England
Town: Leicestershire
Make: Avon SR4 Zodiac 310
Length: 4m +
Engine: Merc 40 2s Merc 15 2
Join Date: May 2009
Posts: 175
Help needed wiring trim gauge !

Does anyone know what wire to pick up for the trim sender? is it from the engine or control harness ?
The engine is Mercury 40 hp two stroke year 2000 and and the control is also mercury.
The six wires coming out of the control into the plug for the harness are black, brown/blue, black/white, grey, purple and brown on its own. I know the grey is for the tacho
The trim gauge is Quicksilver
__________________

__________________
Jonny H is offline   Reply With Quote
Old 19 July 2009, 06:53   #2
RIBnet admin team
 
Nos4r2's Avatar
 
Country: UK - England
Town: The wilds of Wiltshire
Boat name: WhiteNoise/Dominator
Make: Ballistic 7.8/SR5.4
Length: 7m +
Engine: Opti 225/Yam 85
MMSI: 235090687/235055163
Join Date: Jul 2005
Posts: 12,645
RIBase
Have you got a trim sender on the motor? Some smaller engines don't.

There should be a plug coming out of the control box for the tacho.
__________________
Need spares,consoles,consumables,hire,training or even a new boat?

Please click HERE and HERE and support our Trade Members.

Join up as a Trade member or Supporter HERE
Nos4r2 is offline   Reply With Quote
Old 19 July 2009, 07:26   #3
Member
 
Country: UK - England
Town: Leicestershire
Make: Avon SR4 Zodiac 310
Length: 4m +
Engine: Merc 40 2s Merc 15 2
Join Date: May 2009
Posts: 175
Now having looked closer I don't think it has.
The blue and green wire from the power trim pump motor goes into two boxes that look like relays both marked as Siemens VF4-35f11-Z07, the green into one and the blue into the other, these must be trim in and trim out.
The plug that the green goes into has a red, two blacks and comes out as a green/white and the plug that the blue goes into has a red, two blacks and comes out as a blue/white.
Then they go to the main wire harness plug and go in at the side of the main plug. There is also a brown and a black/white coming out as well that are not connected to anything.
__________________
Jonny H is offline   Reply With Quote
Old 19 July 2009, 08:03   #4
Member
 
Country: UK - England
Town: Leicestershire
Make: Avon SR4 Zodiac 310
Length: 4m +
Engine: Merc 40 2s Merc 15 2
Join Date: May 2009
Posts: 175
Ok just found out that i need a sender unit and where it is mounted
Thanks
__________________
Jonny H is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off





Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 03:14.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.