Reply
 
Thread Tools Search this Thread
 
Old 28 April 2004, 18:50   #11
Member
 
Country: UK - England
Town: Allington Salisbury
Make: Halmatic Pacific 22
Length: 6m +
Engine: diesel
Join Date: Mar 2004
Posts: 41
Garmin tide

Hi Rupert
Had the same problem when I bought my 176c over 2 years ago
apparently tides then only worked in the States. Any way from last year
they work here, if you have 3:7 software and upgrade your data card.
whether it’s worth the cost of the card upgrade its up to you.
__________________

__________________
Philip Hodson is offline   Reply With Quote
Old 29 April 2004, 00:49   #12
Member
 
Country: UK - England
Town: SOUTHAMPTON AREA
Boat name: none
Make: bombard sib
Length: 3m +
Engine: petrol 15/3.5
Join Date: Oct 2003
Posts: 402
I didnt get any tide stations on my Garmin 176c until I purchased the blue chart cartridge(meu001r),I was told it was a feature only available for American ports so am well pleased now.
__________________

__________________
timboli is offline   Reply With Quote
Old 29 April 2004, 04:44   #13
Member
 
Country: UK - Scotland
Town: Oban
Boat name: RIB Tickle
Make: Humber Assault
Length: 5.3m
Engine: Yamaha 60ETO,Tohatsu 3.5
Join Date: Dec 2003
Posts: 371
My GPS is brand new, having been replaced under warranty by Garmin on Monday. The blue chart card is also fairly new, bought last October.
__________________
http://www.argylldiving.btinternet.co.uk
Rupert Bear is offline   Reply With Quote
Old 29 April 2004, 05:00   #14
Member
 
Country: UK - England
Town: Writtle, Essex
Boat name: Hakuna Matata
Length: 8.2
Engine: Johnson 70
Join Date: Mar 2004
Posts: 20
Got mine at the southhampton boat show last year along with an English Channel chip, no mapsourse disc.

There is a free download for version 3.7 on garmins website which says it corrects european tide problems. I will try it later. See
http://www.garmin.com/support/downlo...ils.jsp?id=431
__________________
Ribnot is offline   Reply With Quote
Old 29 April 2004, 05:02   #15
Member
 
Country: UK - England
Town: Writtle, Essex
Boat name: Hakuna Matata
Length: 8.2
Engine: Johnson 70
Join Date: Mar 2004
Posts: 20
http://www.garmin.com/support/downlo...ils.jsp?id=431
__________________
Ribnot is offline   Reply With Quote
Old 29 April 2004, 05:03   #16
Member
 
Country: UK - England
Town: Writtle, Essex
Boat name: Hakuna Matata
Length: 8.2
Engine: Johnson 70
Join Date: Mar 2004
Posts: 20
Link not shown properly for some reason...should be "download_details" in middle
__________________
Ribnot is offline   Reply With Quote
Old 29 April 2004, 06:06   #17
Administrator
 
John Kennett's Avatar
 
Country: UK - England
Town: Brighton
Length: 3m +
Join Date: May 2000
Posts: 6,830
It's OK! The forum software does that to avoid having massively long URLs in the posts -- the link still works correctly though

John
__________________
John Kennett is offline   Reply With Quote
Old 29 April 2004, 09:06   #18
Member
 
Country: UK - Scotland
Town: Oban
Boat name: RIB Tickle
Make: Humber Assault
Length: 5.3m
Engine: Yamaha 60ETO,Tohatsu 3.5
Join Date: Dec 2003
Posts: 371
I called Garmin and confirmed the 182 is supposed to show tidal info but the sofware need to be the current 4.40 while mine is 3.02!
Does anybody hae the info for making a serial lead to load the new software or any easy wa of doing it? the plotter manual doesn't show it and I am not buying yet another lead for it when I have all the bits here for free .
__________________
http://www.argylldiving.btinternet.co.uk
Rupert Bear is offline   Reply With Quote
Old 29 April 2004, 09:40   #19
Member
 
Country: UK - Scotland
Make: HumberOceanOffshore
Length: 8m +
Engine: Volvo KAD300/DPX
Join Date: Oct 2002
Posts: 4,962
Garmin's site has all the info. Choose 6 in the menu at http://www.garmin.com/support/faqs/

It's a 3 wire connection to your com port, Tx, Rx and ground.

You'll need to download the software too, obviously.
__________________
JW.
jwalker is online now   Reply With Quote
Old 29 April 2004, 17:16   #20
Member
 
Country: UK - Scotland
Town: Oban
Boat name: RIB Tickle
Make: Humber Assault
Length: 5.3m
Engine: Yamaha 60ETO,Tohatsu 3.5
Join Date: Dec 2003
Posts: 371
Downloaded the software, made up the cable and uploaded the updated software tonight. What a difference it made. Tides work fine but will need to checjk the accuracy against the paper copies.
What did surprise me was all the additional features that the software provided.
I hadn't realised till now just how old the software installed was, nearly two years. How many folk just buy them and don't check, and mine came straight from Garmin this week so it hadn't been sitting in a shop for ages.
What does surprise me is that it was so old and Garmin are not sending them out up to date?
__________________

__________________
http://www.argylldiving.btinternet.co.uk
Rupert Bear is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off





Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 12:01.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.