Reply
 
Thread Tools Search this Thread
 
Old 15 February 2012, 18:03   #1
Member
 
hadd's Avatar
 
Country: UK - England
Town: Manchester
Boat name: "mr Jingles"
Make: Ribcraft
Length: 5m +
Engine: 130 Etec
MMSI: 235074968
Join Date: Jun 2009
Posts: 1,388
RIBase
Garmin G2 vision

Hi all , i've got a G2 vision card i can get the card working with garmin home port but when i put the g2 card in the garmin unit nothing comes up i've got the card off a guy who as had it in a garmin 555 unit do i need to change anything so it will work in my 550 unit ? Advice plz
__________________

__________________
hadd is offline   Reply With Quote
Old 15 February 2012, 18:21   #2
Member
 
martini's Avatar
 
Country: UK - Channel Islands
Town: jersey
Boat name: Martini II
Make: Arctic 28/FC470
Length: 8m +
Engine: twin 225Opti/50hp 2t
MMSI: 235067688
Join Date: Jun 2005
Posts: 3,021
Last time I bought a garmin card, I was asked which unit it was for so it could be formatted correctly. Didn't think this was necessary but maybe related to your problem if that is the case.
__________________

__________________
martini is offline   Reply With Quote
Old 16 February 2012, 04:21   #3
RIBnet supporter
 
Erin's Avatar
 
Country: UK - Channel Islands
Town: A large rock
Boat name: La Frette
Make: Osprey Vipermax
Length: 6m +
Engine: 200 Suzzy
Join Date: May 2004
Posts: 2,830
Is it a genuine Garmin card or a copy? I'm pretty certain a copy will work with Homeport as it's not too picky whereas you need an original for the plotter. IIRC some units don't work with G2 Vision cards only G2.
Erin is offline   Reply With Quote
Old 16 February 2012, 06:05   #4
Member
 
hadd's Avatar
 
Country: UK - England
Town: Manchester
Boat name: "mr Jingles"
Make: Ribcraft
Length: 5m +
Engine: 130 Etec
MMSI: 235074968
Join Date: Jun 2009
Posts: 1,388
RIBase
Quote:
Originally Posted by Erin
Is it a genuine Garmin card or a copy? I'm pretty certain a copy will work with Homeport as it's not too picky whereas you need an original for the plotter. IIRC some units don't work with G2 Vision cards only G2.
it's an original one the guy had it in a garmin 555 my unit is a 550 I might need to contact garmin I'm not sure if you need to program the card into the unit .
__________________
Member of S.A.B.S NW Division
All good thing's come to those who wait!!.
hadd is offline   Reply With Quote
Old 16 February 2012, 06:50   #5
Member
 
Maximus's Avatar
 
Country: UK - England
Town: Wild West
Boat name: No Boat
Make: No Boat
Length: under 3m
Join Date: Jan 2008
Posts: 4,272
Send a message via AIM to Maximus
Give Garmin a call Andy,always been helpful in the past can't be much,be interested what you make of the upgrade.Ol 'Mr,Jingles' is certainly getting The full makeover treatment mate! Nice to see it
__________________
A clever Man learns by his mistakes..
A Wise Man learns by other people's!

The Road to HELL ..is Paved with "Good inventions!"
Maximus is offline   Reply With Quote
Old 16 February 2012, 07:17   #6
Member
 
hadd's Avatar
 
Country: UK - England
Town: Manchester
Boat name: "mr Jingles"
Make: Ribcraft
Length: 5m +
Engine: 130 Etec
MMSI: 235074968
Join Date: Jun 2009
Posts: 1,388
RIBase
Quote:
Originally Posted by Maximus
Give Garmin a call Andy,always been helpful in the past can't be much,be interested what you make of the upgrade.Ol 'Mr,Jingles' is certainly getting The full makeover treatment mate! Nice to see it
. Yeah got the card cheap mate just want it for route planning I'm out this weekend on mr jingles fishing so will give the all over test he's looking good mate
__________________
Member of S.A.B.S NW Division
All good thing's come to those who wait!!.
hadd is offline   Reply With Quote
Old 16 February 2012, 17:39   #7
Member
 
Country: UK - England
Town: Exmouth, Devon
Length: no boat
Join Date: Oct 2004
Posts: 765
Might be worth checking the 550 software version against the latest on the Garmin website. Download onto SD card and pop into the unit to update.
__________________
www.allgadgets.co.uk
Tel 01395 227727
MikeCC is offline   Reply With Quote
Old 16 February 2012, 18:01   #8
Member
 
hadd's Avatar
 
Country: UK - England
Town: Manchester
Boat name: "mr Jingles"
Make: Ribcraft
Length: 5m +
Engine: 130 Etec
MMSI: 235074968
Join Date: Jun 2009
Posts: 1,388
RIBase
Quote:
Originally Posted by MikeCC View Post
Might be worth checking the 550 software version against the latest on the Garmin website. Download onto SD card and pop into the unit to update.
I think it's the G2 Card the 550 takes & not the G2 vision .
__________________
hadd is offline   Reply With Quote
Old 17 February 2012, 04:08   #9
Member
 
hadd's Avatar
 
Country: UK - England
Town: Manchester
Boat name: "mr Jingles"
Make: Ribcraft
Length: 5m +
Engine: 130 Etec
MMSI: 235074968
Join Date: Jun 2009
Posts: 1,388
RIBase
Quote:
Originally Posted by MikeCC
Might be worth checking the 550 software version against the latest on the Garmin website. Download onto SD card and pop into the unit to update.
. I spoke to Garmin they said the same as you Mike , I need to download new software for the 550 then it will take the G2 vision card thanks
__________________
Member of S.A.B.S NW Division
All good thing's come to those who wait!!.
hadd is offline   Reply With Quote
Old 19 February 2012, 12:23   #10
Member
 
hadd's Avatar
 
Country: UK - England
Town: Manchester
Boat name: "mr Jingles"
Make: Ribcraft
Length: 5m +
Engine: 130 Etec
MMSI: 235074968
Join Date: Jun 2009
Posts: 1,388
RIBase
Quote:
Originally Posted by hadd View Post
. I spoke to Garmin they said the same as you Mike , I need to download new software for the 550 then it will take the G2 vision card thanks
My garmin 550 is now updated & now working with the G2 vision card.
__________________

__________________
hadd is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off





Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 10:04.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.