Reply
 
Thread Tools Search this Thread
 
Old 28 March 2010, 05:07   #11
RIBnet admin team
 
Nos4r2's Avatar
 
Country: UK - England
Town: The wilds of Wiltshire
Boat name: WhiteNoise/Dominator
Make: Ballistic 7.8/SR5.4
Length: 7m +
Engine: Opti 225/Yam 85
MMSI: 235090687/235055163
Join Date: Jul 2005
Posts: 12,645
RIBase
Quote:
Originally Posted by redxpuser View Post
Thanks again Nos - will try and sort it out today, have to find a suitable ignition switch first.
Thanks, Andy

p.s. Finally moved away from playing with the Mercury Blue/red bands, hope this motor will give me less grief !
It should do-it'll go like the clappers on your flatacraft too. Are you putting remotes on it?

This'll do the job:-

http://cgi.ebay.co.uk/yamaha-outboar...item1c114c19dd
__________________
Need spares,consoles,consumables,hire,training or even a new boat?

Please click HERE and HERE and support our Trade Members.

Join up as a Trade member or Supporter HERE
Nos4r2 is offline   Reply With Quote
Old 28 March 2010, 05:11   #12
RIBnet admin team
 
Nos4r2's Avatar
 
Country: UK - England
Town: The wilds of Wiltshire
Boat name: WhiteNoise/Dominator
Make: Ballistic 7.8/SR5.4
Length: 7m +
Engine: Opti 225/Yam 85
MMSI: 235090687/235055163
Join Date: Jul 2005
Posts: 12,645
RIBase
Quote:
Originally Posted by Polwart View Post
Yes - but the control box end of things (ignition, stop, kill etc) is the same across all the Yamahas. Not sure how far back in time that goes or if they've changed the colours at any point. I read it that he already had the wiring loom in place - just nothing connected at the control box end? However I hadn't seen your earlier post.
Fair-it'd do the job if there weren't random wires twisted together. I think the loom wants properly checking all the way through though.
Quote:
Originally Posted by Polwart View Post

I doubt it. Even if you can bodge together a repair - I would be woried about it would fail randomly whilst at sea.
Ditto. Unless it's just a new HT cap, get a new coil. HT joiners aren't much good and in a marine environment I really wouldn't want to rely on one.
__________________
Need spares,consoles,consumables,hire,training or even a new boat?

Please click HERE and HERE and support our Trade Members.

Join up as a Trade member or Supporter HERE
Nos4r2 is offline   Reply With Quote
Old 28 March 2010, 05:12   #13
Member
 
Country: UK - England
Town: BRISTOL
Make: FLATACRAFT GT3
Length: 3m +
Engine: Yamaha 28 hp ES
Join Date: Sep 2009
Posts: 52
Thanks Nos, I'll buy that one straight away !

Regarding the two twisted wires - just had a look and they are two RED wires twisted together, coming from the back of the throttle. Don't know what they do though ?
__________________
redxpuser is offline   Reply With Quote
Old 28 March 2010, 05:18   #14
RIBnet admin team
 
Nos4r2's Avatar
 
Country: UK - England
Town: The wilds of Wiltshire
Boat name: WhiteNoise/Dominator
Make: Ballistic 7.8/SR5.4
Length: 7m +
Engine: Opti 225/Yam 85
MMSI: 235090687/235055163
Join Date: Jul 2005
Posts: 12,645
RIBase
Quote:
Originally Posted by redxpuser View Post
Thanks Nos, I'll buy that one straight away !

Regarding the two twisted wires - just had a look and they are two RED wires twisted together, coming from the back of the throttle. Don't know what they do though ?
It's a live of some sort from the battery-join them properly.If it's not properly insulated, you may have a fire on your hands or blown fuses. You'll need to check back with the diagramme to see what they are hooked up to.

Regarding that switch, you should have the right colour codes on that to match the wiring diagramme.
__________________
Need spares,consoles,consumables,hire,training or even a new boat?

Please click HERE and HERE and support our Trade Members.

Join up as a Trade member or Supporter HERE
Nos4r2 is offline   Reply With Quote
Old 28 March 2010, 05:24   #15
Member
 
Country: UK - England
Town: BRISTOL
Make: FLATACRAFT GT3
Length: 3m +
Engine: Yamaha 28 hp ES
Join Date: Sep 2009
Posts: 52
Just checked - it is a red wire from the rectifier to the starter relay - should have had an in-line fuse fitted, but obviously been removed, probably due to fuse failure and no spare.
I will put in a new in-line holder and re-connect properly.
Diagram doesn't show fuse rating though - so best guess scenario !
__________________
redxpuser is offline   Reply With Quote
Old 28 March 2010, 06:37   #16
RIBnet admin team
 
Poly's Avatar
 
Country: UK - Scotland
Boat name: imposter
Make: FunYak
Length: 3m +
Engine: 2 stroke YAM 20 HP
MMSI: 235089819
Join Date: Sep 2005
Posts: 10,114
Quote:
Originally Posted by redxpuser View Post
Diagram doesn't show fuse rating though - so best guess scenario !
I think mine is 20A if I remember right. I'll be going to move the boat between sheds in the next few days so will check then. Its on a 20HP 2 cylinder 2str, electric start, no power trim so sounds like the "loads" will be similar to yours.
__________________
Poly is offline   Reply With Quote
Old 28 March 2010, 06:48   #17
Member
 
Country: UK - England
Town: BRISTOL
Make: FLATACRAFT GT3
Length: 3m +
Engine: Yamaha 28 hp ES
Join Date: Sep 2009
Posts: 52
Thanks for that Polwart, sound like that will be fine - 20A it is then !
__________________

__________________
redxpuser is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off





Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 12:13.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.