Reply
 
Thread Tools Search this Thread
 
Old 02 October 2005, 11:15   #1
Member
 
Country: UK - England
Length: 3m +
Join Date: Sep 2005
Posts: 18
Yamaha Power Loss Then Stall

Took Dad's Dory out today. Fitted with 2 Yamaha 25 2 Stroke Outboards. Both engines started first time but one was running a bit rough and stalling on idle from cold, fair enough, boat hasn't been used for a month. Both engines ran well for the trip, on the way back in a weird thing happened a couple of times. When throttling down from about 4000 - 2500 revs the engine that had a bit of a rough idle would lose all power then stall. First time it happened, it restarted first time. Second time it happened, it took at least 15 turns and lots of choke.

Any ideas?
__________________

__________________
Willwors is offline   Reply With Quote
Old 02 October 2005, 11:24   #2
RIBnet supporter
 
Jizm's Avatar
 
Country: UK - England
Town: Southampton
Boat name: Hissing Sid
Make: Ross Smith Cobra
Length: 6m +
Engine: 200HP Optimax
MMSI: 235038046
Join Date: Jun 2002
Posts: 3,803
Sounds fuel related, did you check the supply and filter etc?
__________________

Jizm is offline   Reply With Quote
Old 05 October 2005, 08:13   #3
Member
 
Country: UK - England
Boat name: Seashell
Make: Redbay
Length: 7m +
Engine: Inboard diesel
Join Date: Jan 2004
Posts: 5,263
Blocked idle jet maybe?
__________________
Tim M is offline   Reply With Quote
Old 05 October 2005, 11:23   #4
RIBnet admin team
 
Nos4r2's Avatar
 
Country: UK - England
Town: The wilds of Wiltshire
Boat name: WhiteNoise/Dominator
Make: Ballistic 7.8/SR5.4
Length: 7m +
Engine: Opti 225/Yam 85
MMSI: 235090687/235055163
Join Date: Jul 2005
Posts: 12,645
RIBase
Are you running seperate tanks for each motor-if so it could be water in one tank.
__________________
Need spares,consoles,consumables,hire,training or even a new boat?

Please click HERE and HERE and support our Trade Members.

Join up as a Trade member or Supporter HERE
Nos4r2 is offline   Reply With Quote
Old 05 October 2005, 15:40   #5
Member
 
Country: UK - England
Length: 3m +
Join Date: Sep 2005
Posts: 18
yes it has seperate tanks for each engine. guess that could be the problem. am fairly ignorant with engines so problem will prob be sorted when it gets its end of season sevice.
__________________
Willwors is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off





Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 13:28.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.