Reply
 
Thread Tools Search this Thread
 
Old 10 May 2019, 06:11   #1
Member
 
Country: UK - England
Town: Fareham
Make: Avon Adventure
Length: 5m +
Engine: Merc 90
Join Date: Aug 2009
Posts: 113
Yamaha engine no warning buzzer on controls

Hi, I have just bought a boat to do up and it's currently fitted with a 2002 Yam 70BETO and command link round gauge.
When you put the ignition on there is no short audible beep like we had on our old Mercury to prove the alarm is working.

So basically my question is should I have a buzzer go off when I put the ignition on? and if it is faulty does anyone know where this buzzer is?

Thanks in advance.
__________________

__________________
martin33100 is offline   Reply With Quote
Old 11 May 2019, 00:33   #2
Member
 
Country: UK - Scotland
Town: wormit
Boat name: lots of them
Make: various
Length: no boat
Engine: all types
Join Date: Dec 2004
Posts: 480
No buzzer when you put the ignition on. Ground the pink wire on the temp sender switch beside the top spark plug to test the buzzer.
__________________

__________________
Davie is offline   Reply With Quote
Old 11 May 2019, 03:48   #3
Member
 
Country: UK - England
Town: Fareham
Make: Avon Adventure
Length: 5m +
Engine: Merc 90
Join Date: Aug 2009
Posts: 113
Quote:
Originally Posted by Davie View Post
No buzzer when you put the ignition on. Ground the pink wire on the temp sender switch beside the top spark plug to test the buzzer.
Thanks, for that, I will check it out.
__________________
martin33100 is offline   Reply With Quote
Old 11 May 2019, 08:08   #4
Member
 
Country: Belgium
Length: 4m +
Join Date: Jan 2019
Posts: 1
To test the buzzer, you can also try to start the engine without the kill cord on.
__________________
armenistis is offline   Reply With Quote
Old 11 May 2019, 12:11   #5
Member
 
Country: UK - Scotland
Town: wormit
Boat name: lots of them
Make: various
Length: no boat
Engine: all types
Join Date: Dec 2004
Posts: 480
Quote:
Originally Posted by armenistis View Post
To test the buzzer, you can also try to start the engine without the kill cord on.
That only works on the later engines with digital network.
__________________
Davie is offline   Reply With Quote
Reply

Tags
yamaha

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off





Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 01:30.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions, Inc.