Reply
 
Thread Tools Search this Thread
 
Old 04 April 2005, 07:09   #1
Member
 
gtflash's Avatar
 
Country: UK - England
Town: southampton
Boat name: TOP CAT 2
Make: Scorpion 8.1
Length: 8m +
Engine: 250hp HO
Join Date: Aug 2003
Posts: 1,318
trim gauge

my trim gauge has died, just sits half way all the time, any fault finding tips please?? on a 210hp mercruiser with alpha one leg

thanks

gt
__________________

__________________
gtflash is offline   Reply With Quote
Old 07 April 2005, 15:12   #2
Member
 
Country: UK
Boat name: Seascaper
Make: Hurricane 640
Length: 6.7
Engine: Volvo Penta AD31DP
Join Date: Dec 2002
Posts: 82
There is likely to be a way of zeroing the trim guages. I had a similar problem when running a pair of Yamaha 50G engines. On consulting the manual detailed information explained how to reset the guage by lifting the engine/taking the weight off the hydraulics and then manually pushing the ram back. It worked and was a simple operation.

Have a look in your manual, it may be similar - alot of these engines come out of the same factory anyway,

Cheers

Lester
__________________
Lester McCarthy is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off





Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 21:45.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.