Reply
 
Thread Tools Search this Thread
 
Old 23 June 2013, 08:02   #1
Member
 
Country: UK - Scotland
Town: Montrose
Make: northcraft
Length: 5m +
Engine: Twin mariner 60s
Join Date: Oct 2010
Posts: 20
Temperature sensor check

Any help here guys
I'm getting a overheat warning and one engine is going in guardian mode. I have a good cool & strong tell tail, I checked the thermostat. All elec connections seem good. When I put a meter on the sensor nothing, so I heated it up to see if it would change....... nothing ?
Any help with my problem appreciated.
cheers
Gavin
__________________

__________________
lemming is offline   Reply With Quote
Old 23 June 2013, 08:43   #2
Member
 
Country: UK - Scotland
Town: Montrose
Make: northcraft
Length: 5m +
Engine: Twin mariner 60s
Join Date: Oct 2010
Posts: 20
"so I heated it up to see if it would change"
Tried this again and it did change. I could hear it tick and continuity kick in and out. So whats next ?
__________________

__________________
lemming is offline   Reply With Quote
Old 23 June 2013, 08:50   #3
Member
 
Country: UK - England
Town: Royal Wootton Bassett
Length: 8m +
Engine: 250
Join Date: Jul 2008
Posts: 8,020
Is there a thermostat in the engine that opens and closes the cooling system?
__________________
whisper is offline   Reply With Quote
Old 23 June 2013, 09:08   #4
Member
 
Country: UK - Scotland
Town: Montrose
Make: northcraft
Length: 5m +
Engine: Twin mariner 60s
Join Date: Oct 2010
Posts: 20
Yes checked that all working. Module perhaps.
__________________
lemming is offline   Reply With Quote
Old 23 June 2013, 09:09   #5
Member
 
Country: UK - Wales
Town: west wales
Make: humber destroyer 5m
Length: 5m +
Engine: 90 yamaha
Join Date: Apr 2010
Posts: 202
I had a 60 yamaha that had a strong tell tale but overheated,the thermostat was at the top of the engine,I took it out with it running and there was no water getting to the top of the engine,turned out to have a blocked cooling jacket.
__________________
bosun is offline   Reply With Quote
Old 23 June 2013, 09:19   #6
Member
 
Country: UK - Scotland
Town: Montrose
Make: northcraft
Length: 5m +
Engine: Twin mariner 60s
Join Date: Oct 2010
Posts: 20
Cheers Bosun
It just doesn't feel hot. There was a bit of salt build up in the thermostat housing but not much. I'll take another look.

I get water coming out of the thermostat housing that would be at the top of the cooling jacket yes?
__________________

__________________
lemming is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off





Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 20:44.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.