Reply
 
Thread Tools Search this Thread
 
Old 20 April 2007, 07:58   #11
Member
 
Country: UK - England
Town: Portland
Boat name: rekrab
Make: Avon
Length: 4m +
Engine: outboard 50 Mariner
Join Date: Apr 2007
Posts: 9
What a response

Hi,
Thanks for all the replies. Didn't explain problem properly first. cables are all ok. The problem is in the outboard itself, (yoke) as one reply correctly described it. I have tried the heat and WD40, freed for a while and then went tight. Am looking at a complete stripdown, unless any person has bright idea.
Great community, Cheers
__________________

__________________
Weydagger is offline   Reply With Quote
Old 21 April 2007, 03:18   #12
RIBnet admin team
 
Nos4r2's Avatar
 
Country: UK - England
Town: The wilds of Wiltshire
Boat name: WhiteNoise/Dominator
Make: Ballistic 7.8/SR5.4
Length: 7m +
Engine: Opti 225/Yam 85
MMSI: 235090687/235055163
Join Date: Jul 2005
Posts: 12,645
RIBase
How old are the engines and what sort of state are they in apart from the siezures? 1200 still sounds a lot if it's just a strip/cleanout/regrease but I can see why it's that much.At boatyard prices that's not very much work on each engine assuming they come apart easily!

Course, I could always sell you a rather good sr4
__________________
Need spares,consoles,consumables,hire,training or even a new boat?

Please click HERE and HERE and support our Trade Members.

Join up as a Trade member or Supporter HERE
Nos4r2 is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off





Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 16:15.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.