Reply
 
Thread Tools Search this Thread
 
Old 20 March 2010, 16:59   #1
Member
 
Country: Ireland
Boat name: Searider
Make: Avon
Length: 5m +
Join Date: Mar 2010
Posts: 1
mercury optimax 135 saltwater

Hi all was just wondering,if some1 can give me any info on the optimax mercury 135 outboard engine. i just serviced one and its fine before the service if you brought it upto top revs an engine management alarm and temp alarm would sound but the minute you drop power they go? After the service theres no more alarms except for when you rev the engine out of gear and the same alarms and symbols appear? i dont have a manual but if anyone has an idea what it could be it would be great. Cheers guys thanks.

Also if anyone has owned or is currently an owner of one have you had any problems faults??
__________________

__________________
optimad is offline   Reply With Quote
Old 20 March 2010, 19:07   #2
Member
 
Country: UK - Wales
Town: Pwllheli
Boat name: PapaPapaTango/bigblu
Make: Humber
Length: 6m +
Engine: Mariner 150hp/225opi
Join Date: May 2009
Posts: 27
With the mercurys i think you will find if you rev the engine over to many RPM in neutral the alarm will automatically sound as it does on both of mine. has it only recently started doing this??
__________________
Professional Powerboat Centre
www.professional-powerboat-training.co.uk
www.professional-boat-sales.co.uk
0845 612 6850 07921 855 243
Trist is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off





Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 08:45.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.