Reply
 
Thread Tools Search this Thread
 
Old 23 April 2013, 06:17   #1
Member
 
luke1979's Avatar
 
Country: UK - Wales
Length: under 3m
Join Date: May 2012
Posts: 221
Mercury

Hi there I put on here last week that my mercury 15hp wasn't pumpin water the person has done that now but I started it the Mornin and it won't run when not in gear why would this b
__________________

__________________
luke1979 is offline   Reply With Quote
Old 23 April 2013, 06:46   #2
Member
 
Country: UK - Scotland
Town: Glasgow
Boat name: snagglepuss
Make: Shetland
Length: 6m +
Engine: 90 hp Outboard
Join Date: Nov 2011
Posts: 562
idle set to low is common, blocked carbs another and both v common.
__________________

__________________
clydeoutboards is offline   Reply With Quote
Old 23 April 2013, 06:53   #3
Member
 
luke1979's Avatar
 
Country: UK - Wales
Length: under 3m
Join Date: May 2012
Posts: 221
So what do I do then
__________________
luke1979 is offline   Reply With Quote
Old 23 April 2013, 07:21   #4
Member
 
Country: UK - England
Town: Dorset & Hants
Boat name: Streaker/Orange
Make: Avon/Ribcraft
Length: 4m +
Engine: 50Yam/25 Mariner
Join Date: Apr 2007
Posts: 5,551
Quote:
Originally Posted by luke1979 View Post
So what do I do then
Pay someone :-(
__________________
PeterM is offline   Reply With Quote
Old 23 April 2013, 07:31   #5
Member
 
luke1979's Avatar
 
Country: UK - Wales
Length: under 3m
Join Date: May 2012
Posts: 221
I already have he sed it was runnin fair
__________________
luke1979 is offline   Reply With Quote
Old 23 April 2013, 08:09   #6
Member
 
Country: UK - England
Town: Dorset & Hants
Boat name: Streaker/Orange
Make: Avon/Ribcraft
Length: 4m +
Engine: 50Yam/25 Mariner
Join Date: Apr 2007
Posts: 5,551
Quote:
Originally Posted by luke1979 View Post
I already have he sed it was runnin fair
On the basis all the obvious things are OK ( kill cord, fuel tap etc ) ...take it to someone else.....

He may have seen it run for a five secs , but sounds like it needs some proper TLC or careful DIY work on cleaning carbs , and set up etc .
__________________
PeterM is offline   Reply With Quote
Old 23 April 2013, 08:25   #7
Member
 
luke1979's Avatar
 
Country: UK - Wales
Length: under 3m
Join Date: May 2012
Posts: 221
Its a 2005 model should b ok
__________________
luke1979 is offline   Reply With Quote
Old 23 April 2013, 13:45   #8
Member
 
luke1979's Avatar
 
Country: UK - Wales
Length: under 3m
Join Date: May 2012
Posts: 221
Hi again my mate has been around and sed it to much oil in mix. I put 10litre of petrol and 100 0il. Its 100-1 is that right please help.im new to all this
__________________
luke1979 is offline   Reply With Quote
Old 23 April 2013, 13:48   #9
RIBnet supporter
 
Jizm's Avatar
 
Country: UK - England
Town: Southampton
Boat name: Hissing Sid
Make: Ross Smith Cobra
Length: 6m +
Engine: 200HP Optimax
MMSI: 235038046
Join Date: Jun 2002
Posts: 3,803
Quote:
Originally Posted by luke1979 View Post
Hi again my mate has been around and sed it to much oil in mix. I put 10litre of petrol and 100 0il. Its 100-1 is that right please help.im new to all this
Possibly 100:1 but I suggest you just get the motor looked at by a pro. Unlikely to be too much oil causing that.
Jizm is offline   Reply With Quote
Old 23 April 2013, 13:51   #10
Member
 
luke1979's Avatar
 
Country: UK - Wales
Length: under 3m
Join Date: May 2012
Posts: 221
The person who does my engine is a mancanic and he is good with outboard.
__________________

__________________
luke1979 is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off





Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 03:52.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.