Reply
 
Thread Tools Search this Thread
 
Old 21 June 2014, 16:16   #1
Member
 
TomKat's Avatar
 
Country: Ireland
Town: Bangor
Boat name: Lencraft 4.8m
Make: Lencraft
Length: 4m +
Engine: DT55HP Suzuki
Join Date: Jul 2011
Posts: 469
Mercury 4HP help needed!

Hi

I have a 4hp mercury ob that was running fine in the tank but in the sea died. So took it home and it ran fine in the tank again but thought I should clean the carb out in case something was floating around. Found some very fine grit/sand in the carb bowl, felt smug and put the carb back on. Engine started but it ran rough and eventually died and flooded. Have taken carb of and on several times and have not been able to get the thing to start again!!!

Tried utube for videos on the carbs but could not find anything.

Will let it dry out overnight but worried that the same issue may reappear in the sea. Very fresh 1998 model, I am the first to ever take the carb off and under the hood its all like new.

Any pointers?
__________________

__________________
TomKat is offline   Reply With Quote
Old 22 June 2014, 13:22   #2
Member
 
TomKat's Avatar
 
Country: Ireland
Town: Bangor
Boat name: Lencraft 4.8m
Make: Lencraft
Length: 4m +
Engine: DT55HP Suzuki
Join Date: Jul 2011
Posts: 469
After about 10 carb cleans and strips I also then changed the fuel and now seems to be working! Will know this week if sorted.
__________________
TomKat is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off





Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 05:05.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.