Thread Tools Search this Thread
Old 24 July 2014, 08:21   #1
Country: UK - Wales
Town: Swansea
Boat name: Space Hopper
Make: RibTec
Length: 5m +
Engine: Evinrude E-Tec 75
Join Date: May 2012
Posts: 76
Merc 4hp 2 stroke aux Year 1999

I have got an aux outboard that starts no problem, but when going full power it bogs down. You can open the throttle about 3/4 at which point you can hear the engine is starting to hesitate and then any more throttle just makes it bog down and the revs reduce.

What is the best way for me to service it to fix this, is this a idle/mixture screw problem do you reckon and if so what should I set it to?
mctaggart is offline   Reply With Quote

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off

Our Communities

Our communities encompass many different hobbies and interests, but each one is built on friendly, intelligent membership.

» More about our Communities

Automotive Communities

Our Automotive communities encompass many different makes and models. From U.S. domestics to European Saloons.

» More about our Automotive Communities

Marine Communities

Our Marine websites focus on Cruising and Sailing Vessels, including forums and the largest cruising Wiki project on the web today.

» More about our Marine Communities

Copyright 2002-2015 Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 04:06.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2016, vBulletin Solutions, Inc.