Reply
 
Thread Tools Search this Thread
 
Old 31 October 2011, 13:57   #1
Member
 
Country: UK - England
Town: great yarmouth
Make: Achilles
Length: 3m +
Engine: Johnson seahorse 20
Join Date: Jul 2011
Posts: 65
Johnson outboard problem help!!

Hey well ive got a Johnson seahorse 20hp (not sure on year) but when I screw the outboard to the transform via the clamp screws the outboard isnt level and is tilted up quite abit, does anyone know what could be causing this and a possible fix?

__________________

__________________
timhawkfs40 is offline   Reply With Quote
Old 31 October 2011, 14:14   #2
Member
 
Country: UK - England
Town: Plymouth
Length: 6m +
Join Date: Mar 2011
Posts: 2,693
Sounds like the trim adjustment pin running through the bottom of the transom bracket is set too far out. Have you tried removing that and setting it back in a bit ?

Peter ~ Boatsandoutboards4sale ~ askboatsandoutboards4sale@sky.com ~ 07930 421007
__________________

__________________
Boats&Outboards is offline   Reply With Quote
Old 31 October 2011, 14:16   #3
Member
 
Country: UK - England
Town: great yarmouth
Make: Achilles
Length: 3m +
Engine: Johnson seahorse 20
Join Date: Jul 2011
Posts: 65
Hey yeah I have but I mean even the outboard engine cover is at an angle :S any ideas??
__________________
timhawkfs40 is offline   Reply With Quote
Old 31 October 2011, 14:21   #4
Member
 
Andy B's Avatar
 
Country: UK - England
Town: southampton
Length: 4m +
Join Date: Jul 2009
Posts: 342
think it's time for one of these!

__________________
Andy B is offline   Reply With Quote
Old 31 October 2011, 14:59   #5
Member
 
Country: UK - England
Town: Plymouth
Length: 6m +
Join Date: Mar 2011
Posts: 2,693
Pictures ?

Peter ~ Boatsandoutboards4sale ~ askboatsandoutboards4sale@sky.com ~ 07930 421007
__________________
Boats&Outboards is offline   Reply With Quote
Old 31 October 2011, 15:39   #6
Member
 
Sea Witch's Avatar
 
Country: Ireland
Town: clifden
Make: Fletcher Bravo Arrow
Length: 5m +
Engine: Yamaha 175
Join Date: Jan 2010
Posts: 43
Uppermounts broken ? ?
__________________
Sea Witch is offline   Reply With Quote
Old 31 October 2011, 16:47   #7
Member
 
Country: UK - England
Town: great yarmouth
Make: Achilles
Length: 3m +
Engine: Johnson seahorse 20
Join Date: Jul 2011
Posts: 65
hey I will get some pics of it tomorrow and post them up on here
__________________
timhawkfs40 is offline   Reply With Quote
Old 31 October 2011, 18:42   #8
Member
 
Country: UK - England
Town: leeds, England
Boat name: RIB Tickler
Make: AVON SR
Length: 3m +
Engine: Outboard 50 HP
Join Date: Aug 2010
Posts: 25
tilting outboard

Shallow drive possibly.
__________________
Rib T is offline   Reply With Quote
Old 01 November 2011, 03:42   #9
Member
 
m chappelow's Avatar
 
Country: UK - England
Town: yorkshire
Boat name: little vicky
Make: avon ex RNLI
Length: 3m +
Engine: tohatsu
Join Date: Mar 2008
Posts: 2,310
could it be the adjustment pin has been removed -the engine tilted -then pin has been replaced but the pin is then at the wrong side of the locating clamp jaws ,which wont let the engine leg drop into place .
__________________
m chappelow is offline   Reply With Quote
Old 01 November 2011, 13:13   #10
Member
 
Country: UK - England
Town: great yarmouth
Make: Achilles
Length: 3m +
Engine: Johnson seahorse 20
Join Date: Jul 2011
Posts: 65
hey guys so here are the pics but they dont really show how much the pitch is up in them as in person
__________________

__________________
timhawkfs40 is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off





Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 01:26.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.