Reply
 
Thread Tools Search this Thread
 
Old 10 September 2012, 20:01   #1
Member
 
Country: UK - England
Town: London
Boat name: Speedo
Length: 6m +
Join Date: Jun 2011
Posts: 18
HELP! E-TEC 200hp Stalls at low speed

This is driving me mad - I have a 2008 200hp ETEC outboard on my rib and it seems to be doing well at high speed (above 2000rpm) and when the rpm drops to 1000 and below it suddenly stalls.

I can't get my head around this issue, as I have checked fuel pump (I can see fuel being sucked, fuel line, and....

The outboard then struggles to start up and needs fast idle to be used all the way to start up.

I struggle to use this S*** as I have to go slow in a 2 mile harbour which means I should use low RPM....

Any help or advice is appreciated.
__________________

__________________
Rib_Humber is offline   Reply With Quote
Old 10 September 2012, 22:28   #2
Member
 
Country: UK - Wales
Town: Llanfair pg
Boat name: just about to change
Make: Aircraft
Length: 8m +
Engine: Outboard
MMSI: 13
Join Date: Jul 2008
Posts: 217
Just had the same symptom with a 225
Spark plugs was the fix!
__________________
www.seawake.co.uk
kawasaki is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off





Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 05:28.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.