Reply
 
Thread Tools Search this Thread
 
Old 29 April 2008, 15:21   #1
Member
 
Country: Belgium
Length: 5m +
Join Date: Jan 2008
Posts: 90
At idle RPM goes down for a second

I have a Mercury Optimax 200 HP Saltwater that runs great. But when I flush the engine at idle (about 600 RPM), it goes down the RPM sometimes for not even a second. It's like there is a moment he has no fuel enough to run, but it never dies, so I'm not so worried about it.
Do you guys know this phenomenon?
__________________

__________________
BarflyRIB is offline   Reply With Quote
Old 29 April 2008, 16:06   #2
Member
 
Country: UK - England
Town: Looe
Make: Delta
Length: 4m +
Engine: Mercury
Join Date: Apr 2004
Posts: 1,335
Dont worry about it, im guessing your flushing it on muffs or the attachment. Its because there is no back pressure on the exhaust as its not in the water and makes it tick over a little ruffer than it would if it were in the water. It's normal!!!
__________________

__________________
Turbodiesel is offline   Reply With Quote
Old 30 April 2008, 03:47   #3
Member
 
Country: Belgium
Length: 5m +
Join Date: Jan 2008
Posts: 90
ok, thanks, I thought it was something like that. Pretty to know of course!
__________________
BarflyRIB is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off





Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 09:19.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.