Thread Tools Search this Thread
Old 06 July 2015, 14:50   #11
Country: UK - N Ireland
Boat name: Still deciding
Make: Avon Searider
Length: 4m +
Engine: Tohatsu M40C
Join Date: May 2015
Posts: 92

All the starting problems were caused by the kill cord. Previous owner supplied with the wrong fit.

I only caught on as bought a new Tohatsu one because the old cord was past it.

Fitted today and suddenly engine fires in 2 secs. Put old one on again and it is difficult to start.

Ah well...its just had water pump refurb, new plugs, new fuel lines, new filter, carb stripped and cleaned, new drain and fill plugs, new seals, new thermostat, all moving parts greased, fuel system cleaned through, new gear oil, new trim tab, new trailer hubs and bearings and new winch.

Think I can assume its fit to go.

davidni is offline   Reply With Quote

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off

Our Communities

Our communities encompass many different hobbies and interests, but each one is built on friendly, intelligent membership.

» More about our Communities

Automotive Communities

Our Automotive communities encompass many different makes and models. From U.S. domestics to European Saloons.

» More about our Automotive Communities

Marine Communities

Our Marine websites focus on Cruising and Sailing Vessels, including forums and the largest cruising Wiki project on the web today.

» More about our Marine Communities

Copyright 2002-2015 Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 22:42.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2016, vBulletin Solutions, Inc.