Thread Tools Search this Thread
Old 27 May 2015, 18:08   #1
Country: USA
Town: Mukwonago
Boat name: Tracker
Make: Bass Tracker
Length: 5m +
Engine: Outboard
Join Date: May 2015
Posts: 9
1984 Mercury 3.5hp 2 cycle outboard

Think I made a mistake, while doing the water pump in my 3.5hp outboard I left the shifter in the neutral position when disassembling the lower unit to install the new water pump. I then tried getting it back together with the shifter still in neutral and had no problem sliding the lower unit back on and bolting it back into place. The motor however while running sometimes jumps into gear from the neutral position and sometimes has a hard time going back into neutral from forward. My motor only has Neutral and Forward, no reverse. How can I rectify this issue now, should I disassemble in the neutral position and then move the shifter lever to forward and then reassemble?
Schnidly is offline   Reply With Quote

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off

Our Communities

Our communities encompass many different hobbies and interests, but each one is built on friendly, intelligent membership.

» More about our Communities

Automotive Communities

Our Automotive communities encompass many different makes and models. From U.S. domestics to European Saloons.

» More about our Automotive Communities

Marine Communities

Our Marine websites focus on Cruising and Sailing Vessels, including forums and the largest cruising Wiki project on the web today.

» More about our Marine Communities

Copyright 2002-2015 Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 03:27.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2016, vBulletin Solutions, Inc.