Reply
 
Thread Tools Search this Thread
 
Old 27 March 2019, 02:34   #1
Member
 
Country: New Zealand
Town: Auckland
Make: Gemini Waverider 550
Length: 5m +
Engine: Johnson 90hp
Join Date: Jul 2011
Posts: 101
Posting photos from RibNet App or Tapatalk

I've tried both the RibNet app and Tapatalk. When I try to upload photos it says 'upload failed' and 'invalid file'.

These are photos on my phone, taken with my phone.

Has anyone else had this issue? Is there a work around?
Thanks
__________________

__________________
RichardinNZ is offline   Reply With Quote
Old 27 March 2019, 02:41   #2
Administrator
 
John Kennett's Avatar
 
Country: UK - England
Town: Brighton
Length: 3m +
Join Date: May 2000
Posts: 6,927
Click image for larger version

Name:	IMG_0893.jpg
Views:	62
Size:	171.9 KB
ID:	128847

I havenít heard of any problems recently. Can you tell us what OS and app versions youíre running?
__________________

__________________
John Kennett is offline   Reply With Quote
Old 27 March 2019, 02:43   #3
Member
 
Country: New Zealand
Town: Auckland
Make: Gemini Waverider 550
Length: 5m +
Engine: Johnson 90hp
Join Date: Jul 2011
Posts: 101
It is App version 7.1.10 and Android 9.
Thanks
__________________
RichardinNZ is offline   Reply With Quote
Old 03 April 2019, 05:15   #4
Member
 
Country: New Zealand
Town: Auckland
Make: Gemini Waverider 550
Length: 5m +
Engine: Johnson 90hp
Join Date: Jul 2011
Posts: 101
It is working OK with downloaded photos and photos from my camera but not with photos taken by my phone.

However those photos are now in my Google Photos and I can use them OK by linking them when posting them on my desktop.

I guess it must therefore be an issue with my phone.
__________________
RichardinNZ is offline   Reply With Quote
Old 03 April 2019, 05:45   #5
Member
 
Country: Germany
Town: StPetersburg Russia
Boat name: Ocean Devil
Make: Scorpion 8.6m
Length: 8m +
Engine: Yanmar 315hp
MMSI: 211579640
Join Date: Aug 2009
Posts: 537
RIBase
Send a message via Skype™ to Bushrider
I have since long time the same issue .
Made a screenshot of the failure message but cannot attach it .
If I use picr and include the link to the picture into my post it works .
But anything I want to upload from the phone fails .
__________________
6 cylinder diesel power
Bushrider is online now   Reply With Quote
Old 03 April 2019, 07:05   #6
Member
 
Country: UK - Scotland
Town: north ayrshire
Boat name: charlie girl
Make: reiver 3.8/regal3760
Length: 10m +
Engine: 40hp 2st 2x6lp 315
Join Date: Jul 2009
Posts: 2,022
I have had the same issue for ages too
__________________
beamishken is online now   Reply With Quote
Old 03 April 2019, 07:21   #7
Member
 
Country: UK - England
Town: Surrey
Boat name: ocean pro 6.3
Make: Humber
Length: 6m +
Engine: 140hp suzuki
Join Date: Feb 2004
Posts: 505
I have a different issue - every time I post photos using the app it seems to post two photos of the same photo, even where I attach just one ...
__________________
xpertski is offline   Reply With Quote
Old 03 April 2019, 07:38   #8
RIBnet supporter
 
Pikey Dave's Avatar
 
Country: UK - England
Town: South Yorks
Boat name: Black Pig
Make: Ribcraft
Length: 5m +
Engine: DF140a
MMSI: 235111389
Join Date: Feb 2008
Posts: 8,804
RIBase
Quote:
Originally Posted by xpertski View Post
I have a different issue - every time I post photos using the app it seems to post two photos of the same photo, even where I attach just one ...


I get that too, but within a couple of minutes one disappears. I think itís the server formatting the message. Itís the same when you multiquote, the message takes a minute or two to sort itself out.
__________________
Rule#2: Never argue with an idiot. He'll drag you down to his level & then beat you with experience.
Rule#3: Tha' can't educate pork.
Rule#4:https://www.youtube.com/watch?v=unkIVvjZc9Y
Pikey Dave is offline   Reply With Quote
Old 03 April 2019, 09:49   #9
Member
 
Highland Haggis's Avatar
 
Country: UK - Scotland
Town: Edinburgh
Make: Excel
Length: 4m +
Engine: 25 Suzuki
Join Date: Oct 2014
Posts: 311
I've had this problem to on my old phone I could take pictures and post now it keeps saying upload failed can so administration look at this please ta
__________________
Highland Haggis is online now   Reply With Quote
Old 15 April 2019, 03:04   #10
Member
 
Country: Germany
Town: StPetersburg Russia
Boat name: Ocean Devil
Make: Scorpion 8.6m
Length: 8m +
Engine: Yanmar 315hp
MMSI: 211579640
Join Date: Aug 2009
Posts: 537
RIBase
Send a message via Skype™ to Bushrider
TestClick image for larger version

Name:	20190414_103140.jpg
Views:	31
Size:	109.5 KB
ID:	129066

Dont know why , not doing anything different - but it works now
__________________

__________________
6 cylinder diesel power
Bushrider is online now   Reply With Quote
Reply

Tags
rib

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off





Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 03:22.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions, Inc.