Reply
 
Thread Tools Search this Thread
 
Old 09 September 2018, 09:13   #1
Member
 
Country: UK - Scotland
Town: killin
Boat name: sea dancer
Make: zodiac
Length: 5m +
Engine: evinrude E TEC 75
Join Date: Oct 2015
Posts: 6
Evinrude etec 75 2006

Anyone came across this problem. Engine has jus been serviced and impeller and housing replaceced. Engine is running and cooling fine but when I stop and put it into neutral a buzzer sound on the taco and says in letters. OVER TEMP. tell tale is not hot whatsoever. Any thoughts on this.
__________________

__________________
bobsta is offline   Reply With Quote
Old 09 September 2018, 09:30   #2
Member
 
kerny's Avatar
 
Country: UK - England
Town: Ashton-under-Lyne Lancs
Boat name: IMOGEN
Make: Air-Craft 5.4
Length: 5m +
Engine: Suzuki df70a
MMSI: 235087492
Join Date: May 2010
Posts: 7,070
RIBase
Send a message via Skype™ to kerny
Same happened to mine and it was the EMM. I hope that its not with yours as it's an expensive part.
__________________

__________________
Member of S.A.B.S. (Lancashire Division)
kerny is offline   Reply With Quote
Old 09 September 2018, 09:34   #3
Member
 
Country: UK - Scotland
Town: killin
Boat name: sea dancer
Make: zodiac
Length: 5m +
Engine: evinrude E TEC 75
Join Date: Oct 2015
Posts: 6
Thanks Kerny. It’s not showing up on the lap top as that mostly showing a drop in voltage. But will take that onboard and dig deeper. Thanks. Bobsta
__________________
bobsta is offline   Reply With Quote
Old 09 September 2018, 09:39   #4
Member
 
kerny's Avatar
 
Country: UK - England
Town: Ashton-under-Lyne Lancs
Boat name: IMOGEN
Make: Air-Craft 5.4
Length: 5m +
Engine: Suzuki df70a
MMSI: 235087492
Join Date: May 2010
Posts: 7,070
RIBase
Send a message via Skype™ to kerny
Mine was showing hot on the laptop put was pumping water out of the tell tale at normal temp. My did eventually go into limp mode and would not come out of it even after going through the sequence stated from the hand book.
__________________
Member of S.A.B.S. (Lancashire Division)
kerny is offline   Reply With Quote
Old 09 September 2018, 09:41   #5
Member
 
kerny's Avatar
 
Country: UK - England
Town: Ashton-under-Lyne Lancs
Boat name: IMOGEN
Make: Air-Craft 5.4
Length: 5m +
Engine: Suzuki df70a
MMSI: 235087492
Join Date: May 2010
Posts: 7,070
RIBase
Send a message via Skype™ to kerny
You could try checking the thermostat to see if there is no blockage.
__________________
Member of S.A.B.S. (Lancashire Division)
kerny is offline   Reply With Quote
Old 09 September 2018, 10:15   #6
Member
 
Country: UK - Scotland
Town: killin
Boat name: sea dancer
Make: zodiac
Length: 5m +
Engine: evinrude E TEC 75
Join Date: Oct 2015
Posts: 6
It’s in at our evinrude service centre and I will let him know what you’ve said. Cheers
__________________
bobsta is offline   Reply With Quote
Old 09 September 2018, 14:08   #7
Member
 
Country: Ireland
Town: Castlebar
Boat name: Clewless
Make: Valiant DR 490
Length: 4m +
Engine: 60 hp ETEC
MMSI: Awaitng one
Join Date: Oct 2007
Posts: 1,306
RIBase
Kerny

What caused the emm to fail? Overheating, poor battery connection?

Tsm
__________________
two stroke mick is offline   Reply With Quote
Old 09 September 2018, 14:21   #8
Member
 
Country: UK - Scotland
Town: killin
Boat name: sea dancer
Make: zodiac
Length: 5m +
Engine: evinrude E TEC 75
Join Date: Oct 2015
Posts: 6
Hi mick. The Emm hasn’t failed. Kerny suggested this may be the problem because that happened to his
__________________
bobsta is offline   Reply With Quote
Old 10 September 2018, 06:32   #9
Member
 
Country: Other
Town: istanbul
Make: northstar
Length: 4m +
Engine: evinrude etec 60
Join Date: Mar 2017
Posts: 44
RIBase
sometimes salt crumbs stock at the water presure sensor on EMM after service.

apply a salt flush with saltoff or vinegar.
this is an stupid etec bug
__________________

__________________
northstar 4.80 is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off





Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 13:24.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2018, vBulletin Solutions, Inc.