Reply
 
Thread Tools Search this Thread
 
Old 21 August 2010, 04:55   #1
Member
 
Hightower's Avatar
 
Country: UK - England
Town: Fareham
Length: 6m +
Join Date: Sep 2003
Posts: 7,855
A wolf is born....Gallery

John, just to let you know that I submitted a post a few Min's ago to BogMonsters thread "A Wolf is Born" which didn't get published at the end of the thread. So something funny is going on.

Andy
__________________

__________________
Andy

Looks Slow but is Fast
Member of the ebay Blue RIB cover club.
Hightower is offline   Reply With Quote
Old 21 August 2010, 05:07   #2
RIBnet admin team
 
Poly's Avatar
 
Country: UK - Scotland
Boat name: imposter
Make: FunYak
Length: 3m +
Engine: 2 stroke YAM 20 HP
MMSI: 235089819
Join Date: Sep 2005
Posts: 10,114
It did (unless you posted twice). I think you may have uncovered the Willk phenomenon though, a problem he was reporting (by PM) where a post at the end of a page doesn't appear to the poster for some reason. A quick fix that will make it less likely (but not eliminate it) is to increase your posts per page value in "User CP", so you get less pages and therefore are less likely to fall off the bottom!
__________________
Poly is offline   Reply With Quote
Old 21 August 2010, 05:10   #3
Member
 
Country: UK - Wales
Town: West Wales
Make: Vipermax 5.8, SR4.7
Length: 5m +
Engine: 150 Opti, F50EFi
Join Date: Sep 2005
Posts: 6,298
No, HT's post isn't on my screen either, although it's shown as on the thread in the menu.
__________________
Downhilldai is offline   Reply With Quote
Old 21 August 2010, 05:25   #4
RIBnet admin team
 
Poly's Avatar
 
Country: UK - Scotland
Boat name: imposter
Make: FunYak
Length: 3m +
Engine: 2 stroke YAM 20 HP
MMSI: 235089819
Join Date: Sep 2005
Posts: 10,114
OK - here is some info that might(?) help JK in debugging.

With my posts per page set to 30 (my usual) - post 41 (hightowers post) appeared correctly
Quote:
Originally Posted by Hightower View Post
....
With my posts per page set to foum default - clicking the go to last post icon, took me to the top of page 4 (not page 5). and clicking the page 5 link didn't work. The same happened with a post count of 20 (i.e. when the new post is the first on a page).
__________________
Poly is offline   Reply With Quote
Old 21 August 2010, 05:29   #5
RIBnet admin team
 
Poly's Avatar
 
Country: UK - Scotland
Boat name: imposter
Make: FunYak
Length: 3m +
Engine: 2 stroke YAM 20 HP
MMSI: 235089819
Join Date: Sep 2005
Posts: 10,114
John, Willk had a similar problem with this thread http://rib.net/forum/showthread.php?t=37219 a couple of weeks ago (3rd Aug) so it doesn't look like it is anything specific to the gallery, or anything thats changed in the last few days.
__________________
Poly is offline   Reply With Quote
Old 21 August 2010, 05:39   #6
RIBnet admin team
 
willk's Avatar
 
Country: Ireland
Make: Redbay Boats
Length: 9m +
Engine: 370hp
Join Date: Feb 2008
Posts: 12,924
RIBase
'lo

Yes, this is the willk phenomenon*. It occurs when a post would be first on a new page but doesn't appear. The new page is not shown as existing. However, when you attempt to "quote" the penultimate post, the invisible post can be seen in the list of previous posts below the input box. I'm not seeing HTs post, it would be #41 and top of my third page, no third page though!

* Thanks a bunch Polwart - and there was me thinking that the W-P was when a seemingly sensible thread dissolves into meaningless drivel and squabbling....
__________________
willk is offline   Reply With Quote
Old 21 August 2010, 05:48   #7
RIBnet admin team
 
Poly's Avatar
 
Country: UK - Scotland
Boat name: imposter
Make: FunYak
Length: 3m +
Engine: 2 stroke YAM 20 HP
MMSI: 235089819
Join Date: Sep 2005
Posts: 10,114
Quote:
Originally Posted by willk View Post
'lo

I've changed the Posts per Page thingy from 10 to 20, and the willk phenomenon* went away.


* Thanks a bunch Polwart - and there was me thinking that the W-P was when a seemingly sensible thread dissolves into meaningless drivel and squabbling....
that's hardly unique to you!


JK - some more info - I've gone trawling for threads where this should be a problem... and several threads with 21 posts display fine (with 20 post setting) - I note that in the listings for the gallery the problematic thread only has "39 replies" yet it has 41 posts (so should be 40 replies)...
__________________
Poly is offline   Reply With Quote
Old 21 August 2010, 11:05   #8
Member
 
Country: Other
Town: Stanley, Falkland Is
Boat name: Seawolf
Make: Osprey Vipermax 5.8
Length: 5m +
Engine: Etec 150
Join Date: Mar 2006
Posts: 3,688
I only saw this after sending an email to John earlier querying the discrepancy between the index page and the thread. The missing post has appeared now there are some other replies

I am a moderator on LR4x4.com and sometimes I think there have been problems that our tech admins have had to resolve by rebuilding the database index for the forum, as it seems to get tired n' emotional from time to time and starts throwing up errors and doing odd things. Having said that we use different forum software (Invision) so this one may not suffer the same problems.
__________________
A Boat is a hole in the water, surrounded by fibreglass, into which you throw money...

Sent from my Computer, using a keyboard and mouse
BogMonster is offline   Reply With Quote
Old 21 August 2010, 12:09   #9
Member
 
Hightower's Avatar
 
Country: UK - England
Town: Fareham
Length: 6m +
Join Date: Sep 2003
Posts: 7,855
I'm glad it's sorted itself out now, and highlights a possible problem for JK.
__________________
Andy

Looks Slow but is Fast
Member of the ebay Blue RIB cover club.
Hightower is offline   Reply With Quote
Old 21 August 2010, 13:21   #10
Member
 
ianhappy's Avatar
 
Country: UK - England
Town: Crawley
Boat name: BerryBuoys
Make: BananaShark
Length: 6m +
Engine: Mercury 115 EFi
MMSI: 235068187
Join Date: Sep 2007
Posts: 129
Quote:
Originally Posted by Hightower View Post
I'm glad it's sorted itself out now, and highlights a possible problem for JK.
It also happened on the 'Marine Binoculars' thread on the 5th Aug, and I reported it to John via PM. That thread was fine later so I assumed John had given the database a stern talking-to

Ian
__________________

__________________
Member of the ebay Blue RIB cover club.
ianhappy is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off





Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 20:59.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.