Reply
 
Thread Tools Search this Thread
 
Old 17 January 2006, 09:32   #1
Member
 
Country: UK - England
Town: Manchester - Abersoc
Boat name: MeMe
Make: SeaPro 595CC
Length: 6m +
Engine: Mercury 115 4S
Join Date: Jul 2003
Posts: 1,681
Send a message via MSN to MeMe
Portable USB Storage advice....

.......please. I have just paid 49.99 at PC World for a "disgo Lite" 1GB USB Storage device - the sprt that goes on one keyring.

I've followed the "a monkey can do this" instructions but the damn thing can not be seen by my PC. I've plugged it into my mates in the next office with the very same PC and it popped up in My Computer.

What's wrong with my PC ?

__________________

__________________
Buy it & Use it, then sell it and buy something bigger
MeMe is offline   Reply With Quote
Old 17 January 2006, 09:43   #2
Member
 
Country: UK - England
Town: Newquay, Cornwall.
Boat name: None :(
Make: None :(
Length: 5m +
Engine: None :(
MMSI: None :(
Join Date: Jun 2005
Posts: 1,280
1. If its not windows xp or windows 2000 it will probably need a driver which you should have got with the unit.
2. have you tested the usb port with something else like a mouse or webcam to check its actually working.

what are the exact symptoms - ie does anything happen when you plug it in, does an error ocur etc etc...
__________________

roycruse is offline   Reply With Quote
Old 17 January 2006, 09:57   #3
Member
 
Country: UK - England
Town: PORTSMOUTH
Make: Avon 5.4
Length: 5m +
Engine: Yamaha 60FE -
Join Date: Sep 2003
Posts: 1,838
try it in an xp machine, if it detects it as a removeable stroage device, reckon its either your operating system being to lower spec, (windows 95/98) or a usb port problem, maybe driver - wot you running?
__________________
------------------------------
http://www.ollysrib.741.com
ollyit is offline   Reply With Quote
Old 17 January 2006, 10:15   #4
Member
 
Country: UK - England
Town: Manchester - Abersoc
Boat name: MeMe
Make: SeaPro 595CC
Length: 6m +
Engine: Mercury 115 4S
Join Date: Jul 2003
Posts: 1,681
Send a message via MSN to MeMe
I'm.........

......operating XP - have tried all ports - iPod works in them all ! Any other ideas - Symptons are - just nothing - nothing pops up in my computer although when first put in it did come up and say device found - any more ideas ? Other devices work - camera iPod etc. No driver required according to spec plus it worked on my mates without anything added an he had identical computer.
__________________
Buy it & Use it, then sell it and buy something bigger
MeMe is offline   Reply With Quote
Old 17 January 2006, 10:34   #5
Member
 
Country: UK - England
Town: Over here
Boat name: S.S. Nobstick
Make: Three Wise Monkeys
Length: 3m +
Engine: 44lbs of thrust....
Join Date: Nov 2003
Posts: 2,115
Quote:
Originally Posted by MeMe
.... any more ideas ?
God hates you?..........
__________________
Jono is offline   Reply With Quote
Old 17 January 2006, 10:35   #6
Member
 
Country: UK - Wales
Town: swansea
Boat name: Too Blue
Make: BLANK
Length: 8m +
Engine: Suzuki DT225
Join Date: Mar 2004
Posts: 12,791
Try the little switch on the side of the stick.
__________________
codprawn is offline   Reply With Quote
Old 17 January 2006, 10:37   #7
Member
 
Country: UK - England
Town: Torquay
Make: Bayliner
Length: 5m +
Engine: I/B 3L
Join Date: May 2004
Posts: 395
Try pressing F5 when you are looking at the contents of My Computer where the other drives exist after you have plugged in the USB key
__________________
TQBoater is offline   Reply With Quote
Old 17 January 2006, 10:37   #8
ADS
Member
 
Country: UK - England
Town: Dorset
Length: 4m +
Join Date: Oct 2003
Posts: 1,410
Quote:
Originally Posted by MeMe
......operating XP - have tried all ports - iPod works in them all ! Any other ideas - Symptons are - just nothing - nothing pops up in my computer although when first put in it did come up and say device found - any more ideas ? Other devices work - camera iPod etc. No driver required according to spec plus it worked on my mates without anything added an he had identical computer.
When you put it in go into 'My Computer' and see if you can see it should be calles something like Udisk/ USB Mass Storage Device, because mine doesn't pop up when I insert it, although it does pop up on a new machine.

A
__________________
ADS is offline   Reply With Quote
Old 17 January 2006, 10:41   #9
Member
 
Country: UK - England
Town: Manchester - Abersoc
Boat name: MeMe
Make: SeaPro 595CC
Length: 6m +
Engine: Mercury 115 4S
Join Date: Jul 2003
Posts: 1,681
Send a message via MSN to MeMe
Dohhhh

No switch on side (that would have been the same as not having the kill cord in).

Tried F5 - No nothin else pops up.

No nothing in my computer saying anything other than the usual.

Have checked system and it is capable of running 2.0 usb as opposed to 1.1.

Tried rebooting......nothing......

Where's Richard B when you need him..........
__________________
Buy it & Use it, then sell it and buy something bigger
MeMe is offline   Reply With Quote
Old 17 January 2006, 10:44   #10
Member
 
Country: UK - England
Town: PORTSMOUTH
Make: Avon 5.4
Length: 5m +
Engine: Yamaha 60FE -
Join Date: Sep 2003
Posts: 1,838
blimey sounds like youve tried it all, running on xp with all your other goodies (ipod) etc, I reckon it could be duff, best try it on another machine as process of elimination.. i doubt very much its a conflict, is it a front mounted usb socket, possbile that wires has come loose of motherboard - try one of the rear usb sockets that are fixed to mainboard also -

failing all that, did u mention its a work machine? could be a local/group policy lockdown on devices nbeing applied to the machine - depends how cool or nice your IT people are I guess worth an ask best of luck
__________________

__________________
------------------------------
http://www.ollysrib.741.com
ollyit is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off





Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 22:35.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.