Reply
 
Thread Tools Search this Thread
 
Old 18 June 2014, 16:56   #1
RIBnet supporter
 
MustRib's Avatar
 
Country: UK - England
Town: Newcastle
Boat name: Merlin
Make: RB4 Gemini 550
Length: 4m +
Engine: Tohatsu 90C
Join Date: Sep 2006
Posts: 1,048
Landrover Aircon

Catching up on jobs abandoned when I ran out of time
before going off to work for a 5 months away stint,
and one of those was that the air con was not getting cold.
Having stood for 5 months, its definitely still not getting cold!
Hopefully its just a regas, and was wondering if anyone has had this
done at Kwik Fit or Halfords - and hat their service was like.
__________________
MustRib is offline   Reply With Quote
Old 18 June 2014, 16:58   #2
Member
 
Country: UK - England
Town: Mighty Penryn
Boat name: Little Joe.
Make: Avon Searider
Length: 4m +
Engine: Honda BF50
Join Date: Aug 2005
Posts: 8,841
A/C should be run for 10mins every month throughout the winter to keep it tiptop.
__________________

__________________
Mollers is offline   Reply With Quote
Old 18 June 2014, 17:03   #3
RIBnet supporter
 
mick's Avatar
 
Country: UK - England
Town: Wakefield
Boat name: Bouncer
Make: Redbay Stormforce
Length: 6m +
Engine: 2x Honda 90Hp
MMSI: 235025718
Join Date: Jun 2009
Posts: 3,984
Make sure they put some dye in just incase there is a leak
__________________
mick is offline   Reply With Quote
Old 18 June 2014, 17:33   #4
Member
 
Country: UK - Scotland
Town: north ayrshire
Boat name: charlie girl
Make: reiver 3.8/regal3760
Length: 10m +
Engine: 40hp 2st 2x6lp 315
Join Date: Jul 2009
Posts: 1,498
that's probably the moss & grass growing in the gaps around the windows & door & floor seals where the wind usually rushes in

a good jet wash & de weed should have the usuall landrover draughts back as they should be & cooling you as they should!!!!
__________________
beamishken is offline   Reply With Quote
Old 18 June 2014, 17:57   #5
RIBnet supporter
 
MustRib's Avatar
 
Country: UK - England
Town: Newcastle
Boat name: Merlin
Make: RB4 Gemini 550
Length: 4m +
Engine: Tohatsu 90C
Join Date: Sep 2006
Posts: 1,048
I cant get anyone to start the thing or move it when I am away.
Frankly I was gobsmacked when I got back and it started first time !
But yes - evidence of green mold growing along the door window seals

Hopefully its just a degas,
I keep scaring myself that the compressor may have failed.
__________________
MustRib is offline   Reply With Quote
Old 18 June 2014, 18:09   #6
RIBnet supporter
 
mick's Avatar
 
Country: UK - England
Town: Wakefield
Boat name: Bouncer
Make: Redbay Stormforce
Length: 6m +
Engine: 2x Honda 90Hp
MMSI: 235025718
Join Date: Jun 2009
Posts: 3,984
Landrover Aircon

Mine went a pipe had rubbed through
__________________
mick is offline   Reply With Quote
Old 19 June 2014, 01:43   #7
Member
 
beerbelly's Avatar
 
Country: UK - England
Town: teesside
Make: valiant v570
Length: 5m +
Engine: mercury 100
MMSI: 232012453
Join Date: Apr 2014
Posts: 858
Quote:
Originally Posted by beamishken View Post
that's probably the moss & grass growing in the gaps around the windows & door & floor seals where the wind usually rushes in

a good jet wash & de weed should have the usuall landrover draughts back as they should be & cooling you as they should!!!!
__________________
beerbelly is offline   Reply With Quote
Old 19 June 2014, 04:31   #8
Member
 
SteveHall's Avatar
 
Country: UK - England
Town: Lancs
Boat name: Beretta
Make: Ballistic
Length: 6m +
Engine: 175hp e-tec
MMSI: 235035778
Join Date: Apr 2004
Posts: 1,719
RIBase
I booked mine into LR for an air con service as it want cold. 10 mins later they told me I had a pipe that had corroded. (the link between the main ac and the rear ac) They wanted 500 to replace this.

I took it home and due to the heat i got miffed off and took it to Kwik Fit as they had a 'No recharge no charge' offer running, so they hooked up the machine and keyed in the details of the car and it ran for about 1hr and the machine passed the system as having no leaks, they recharged the system - and 18 months later is still cold.

I took this issue up with LR and they said, the system had zero pressure and when they inspected they found residue near a common failure point and hadn't actually done any pressure tests and couldn't confirm the 'residue' was AC related...
__________________
Steve
Member of S.A.B.S. (Lancashire Division)
https://www.justgiving.com/blind-sailing
https://www.facebook.com/rib.beretta/
SteveHall is offline   Reply With Quote
Old 19 June 2014, 04:37   #9
RIBnet supporter
 
MustRib's Avatar
 
Country: UK - England
Town: Newcastle
Boat name: Merlin
Make: RB4 Gemini 550
Length: 4m +
Engine: Tohatsu 90C
Join Date: Sep 2006
Posts: 1,048
will take it along to Kwik fit this morning and see what they say !
thanks Steve - as always have to beware with main dealers.
__________________
MustRib is offline   Reply With Quote
Old 19 June 2014, 11:46   #10
RIBnet supporter
 
MustRib's Avatar
 
Country: UK - England
Town: Newcastle
Boat name: Merlin
Make: RB4 Gemini 550
Length: 4m +
Engine: Tohatsu 90C
Join Date: Sep 2006
Posts: 1,048
49 quid and done in 60 mins.
__________________
MustRib is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off





Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 22:45.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.